{ "title": "Epilepsi Bebek", "image": "https://www.epilepsi.gen.tr/images/epilepsi-bebek.jpg", "date": "21.01.2024 06:42:45", "author": "sonay yıldız", "article": [ { "article": "Epilepsi Bebek; Epilepsi hastalığı bebek ve çocukluk çağında görülen bir hastalık çeşididir. Epilepsi beyne bağlı olarak çıkar. Beyin sürekli olarak elektrik üreten bir organdır. Ayrıca beyindeki nöronların arasında beklenmeyen ani elektriksel deşarjlar meydana gelir. Böylelikle bebeklerde bazı kasılmalar, sıçramalar ve bilinç kaybı gibi durumlar ortaya çıkar. Epilepsi en sık çocukluk çağında özellikle de 0-1 yaş arasındaki bebeklik döneminde ortaya çıkmaktadır. Epilepsi hastalığına halk arasında sara hastalığı da denir.

Bebeklerde görülen epilepsi hastalığı tüm vücutta kasılma, çenenin kitlenmesi ve ağızdan köpük gelmesi gibi belirtilerle seyreden bir hastalık olmakla birlikte büyük nöbetler halinde de gerçekleşebilmektedir. Ancak tanınması zor ve kısa süren küçük nöbetlerde ortaya çıkabilmektedir.

Bebeklerdeki epilepsi nedenleri; bu nedenler doğuştan gelen nedenler yani kromozom hastalıkları, bazı enzim eksiklikleri, gebelikte bebeğin beyin gelişimi etkileyen mikrobik hastalıklar, doğum sırasında bebeğin oksijensiz kalması, uzun süren ateşli havaleler gibi sebeplerden dolayı bebeklerde epilepsi hastalığı görülmektedir.

Bebeklerde görülen epilepsi belirtileri nelerdir?
" } ] }