{ "title": "İyi Huylu Epilepsi", "image": "https://www.epilepsi.gen.tr/images/iyi-huylu-epilepsi.jpg", "date": "19.01.2024 18:31:34", "author": "mustafa GÜÇLÜ", "article": [ { "article": "İyi huylu epilepsi; Epilepsi hastalığı halk arasında genellikle sara olarak bilinir. Beyin hücrelerin istem dışı bir şekilde ve aniden oluşan elektro- kimyasal boşalma sonucu görülen nörolojik bozukluktur. Beynin hücrelerindeki elektriğin normalinden fazla ve kontrolsüz yayılımından oluşur. Çoğunlukla geçici bilinç kaybına neden olabilir. Genelde epilepsi rahatsızlıkları farklı şekillerde ortaya çıkar. Aşırı korku, titreme, bayılma ve hatta ağız köpürmesi gibi. Epilepsiye neden olan etmenler kalıtımsal etmenler, beyin patolojileri, sistemik patolojik süreçler. İyi huylu epilepsi türlerinin iyileşmesi ve tedavisi mümkündür. 3 çeşit iyi huylu epilepsi vardır.

İyi huylu epilepsi çeşitleri
İyi huylu rolandik epilepsi; Epilepsi çeşitleri arasında en çok görülen türden biridir. Genellikle çocukluk çağında ortaya çıkar. İyi huylu rolandik epilepsi ilk okul çağlarında başlar ve ergenlik döneminden sonra son bulur.

İyi huylu rolandik epilepsi belirtileri nelerdir?
İyi huylu oksipital lob epilepsi; bu epilepsi çeşidi de rolandik epilepside olduğu gibi ergenlik döneminde veya sonrasında atlatılan bir rahatsızlıktır. İlk okul çağlarında veya daha geç ortaya çıkabilir.

İyi huylu oksipital lob epilepsi belirtileri nelerdir?
  • Bakışların uzun bir süre bir noktaya odaklanması
  • Görmede bozukluklar
  • Mide bulantısı ve kusma
  • Geçirilen nöbetlerden sonra aşırı baş ağrısı şikâyeti
İyi huylu epilepsi ailesel bebeklik çağı; bu epilepsi çeşidi yeni doğan bebeklerde ve bebeklik aylarında oluşmaktadır. Bebeğin anne ve babasında böyle bir rahatsızlığın bulunması bebeği de genetik olarak tetikler. Fark edildiği andan itibaren uzun veya kısa süreli tedavilerle ortadan kaldırılması mümkündür.
" } ] }